Loading...
Donaties 2018-02-24T10:09:13+00:00

.
In resquing animals I lost my mind, but found my SOUL

Een deel van de opbrengsten van onze webshop gaat naar honden die de hulp van mensen hard nodig hebben. Hiermee krijgen veel honden een nieuwe kans. We hebben 2 vaste onderwerpen en doelen die we een warm hart toedragen: zwerfhonden en hondenmishandeling. Naast vaste organisaties kunnen we ook projectmatig support bieden. Heb jij een suggestie voor een organisatie of project? Laat het ons gerust weten!

Zwerfhonden

In Nederland komen nauwelijks zwerfhonden voor. Elders in de wereld, ook in Europa, vormen zwerfhonden op sommige plekken echter een groot probleem. Het aantal zwerfhonden wereldwijd wordt geschat op 600 miljoen: een enorme hoeveelheid. Met in Europa het grootste probleem in Oost- en Zuid-Europa. Zwerfhonden vormen naast een praktisch ook een moreel probleem. Voor de honden zelf geldt dat ze honger kunnen lijden door gebrek aan voedsel. Ze kunnen last krijgen van ziekten en aandoeningen, of gewond raken bij verkeersongelukken of gevechten met andere honden. Soms worden ze mishandeld door mensen. Ook kan de plaatselijke overheid dieronvriendelijke maatregelen nemen, bijvoorbeeld door de dieren te vangen en af te maken. Het wetenschappelijk rapport ‘Guidelines for Dog Population Management’ is in 1990 ontstaan nadat diverse organisatie zich gebogen hebben over dit probleem. Zwerfhondenmanagement moet volgens dit rapport gericht zijn op het verminderen van het aantal loslopende honden, om het welzijn van honden te verbeteren en de gezondheidsrisico’s voor de mens verminderen. Als enige echte oplossing is het onvruchtbaar maken van zwerfhonden. Daarnaast zijn andere maatregelingen nodig zoals wetgeving, educatie en informatie, zoals het veranderen van het gedrag van mensen. Atlas en Ark zijn organisaties die volgens deze richtlijnen werken.

  

Wist je dat…. zwerfhonden in aanleg juist de meest trouwe, vriendelijke gezelschapsdieren zijn?

Hondenmishandeling

Dierenmishandeling is een beladen onderwerp. Bijvoorbeeld, als je een hond schopt, kan de hond wel janken, maar de hond kan niet terugschoppen of vertellen dat hij mishandeld wordt. Hierdoor zijn dieren erg kwetsbaar en verdienen bescherming en een stem. Wie van dieren houdt kan zich niet voorstellen dat iemand een dier zou mishandelen. Mishandeling komt niet altijd voort uit kwaadwillendheid, soms wordt ook uit onwetendheid het welzijn van een huisdier aangetast. Daarnaast heeft ook in dit onderwerp cultuur en educatie een grote invloed.

Door heel Azië worden gemiddeld dertien tot zestien miljoen honden en vier miljoen katten per jaar gegeten. Op het voedselfestival Yulin, worden  tienduizenden honden geslacht om vervolgens door de festivalgangers te worden opgegeten. Uit een undercover onderzoek bleek dat in Azië bij een bedrijf per dag 100-200 honden neer geknuppeld en gedood worden voor de leerindustrie. Op de dag dat ze daar waren (en gefilmd hebben) waren er 300 levende honden in het gebouw aanwezig. Bijzondere mensen van buitengewone organisaties die met risico voor eigen leven undercover opereren in deze omstandigheden om te filmen voor bewustwording en om honden van een gruwelijke dood te redden.

Ook in andere werelddelen, Europa, en ook in Nederland zijn er nog veel verwaarloosde, mishandelde en in de steek gelaten dieren in nood. En we kunnen niet iedere hond of ieder dier helpen, maar iedere hond is er een. En een hond in een ander land heeft net zoveel recht op geluk als in eigen land.

Helpen kan! Kijk wat bij jou past:

  • Koop je producten in onze webshop

  • Bestel je hondenvoeding bij ons. Laat ons weten welk merk/product jij wilt, met de prijs waarvoor je het nu aankoopt, dan doen we je een goed aanbod!

  • Doneer geld of gebruikte items
    (riemen, halsbanden, tuigen, benches, vervoersboxen, handdoeken, verband, middelen tegen vlooien, teken, wormen)

  • Adopteer een hond (of kat)

 ATLAS Animal Project

Onze hond Inty is bemiddeld door Atlas en zodoende bij ons gekomen.
Atlas Animal project helpt organisaties die zich in het buitenland bezighouden met de hulp aan zwerfdieren. Zij ondersteunen sterilisatieprojecten en herplaatsen honden en katten in Nederland. Ook zijn ze actief in Nederland voor baasjes die hun hond willen herplaatsen.
Bij deze organisatie zijn ons eerlijke verhalen over de honden (afkomst, karakter, gezondheid etc.), de zorgvuldige selectie van plaatsbare honden alsmede de screening van de gezinnen door middel van huisbezoeken en de zeer goede begeleiding opgevallen. De vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor de honden. Op je zoek naar een hond? Neem dan zeker eens een kijkje op hun site!

Check de ATLAS website en volg Atlas Animal Project op facebook

ARK (Animal Rescue Kos)

Onze hond Inty is als puppy van een paar weken van de straat gered door Rita en Colin van ARK (Animal Rescue Kos). Gevestigd op Kos, in het kleine dorp Antimachia, is Animal Rescue Kos sinds juni 2010 geregistreerd als dierenwelzijnorganisatie bij de Griekse rechtbanken. Zij streven ernaar om de eigenaren te herenigen met verloren huisdieren, huisdieren terug te brengen en te zorgen voor dit kwetsbare bewoners van dit eiland, waarvan veel honger en medische zorg nodig hebben. Zij zijn sterke voorstanders van sterilisatie, voor het zorgen van een goede gezondheid en levensomstandigheden van de dieren en om ongewenste nestjes te redden die vaak ziek geboren zijn of zijn verlaten om te sterven. Elk dier vanuit hun zorg is, wanneer de leeftijd het toelaat, volledig gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt, voorzien van bloedtesten en gecontroleerd op parasieten. Wanneer fondsen het voor hun mogelijk maken, voeren ze sterilisatieprogramma’s uit met de vele zwerfkatten, wat zeer succesvol is. Ze zijn zelf gefinancierd en krijgen geen overheidshulp en vertrouwen volledig op de vrijgevigheid van onze trouwe supporters (zoals ATLAS) en de betrokken toeristen die het eiland bezoeken.

Wij zelf zijn naar Kos afgereisd om te zien hoe het daar in zijn werking gaat. We hebben zelf kunnen ervaren hoeveel aandacht ze besteden aan educatie, preventie (castratie) en het verbeteren van de leefsituaties van veel dieren ter plekke waardoor ze kunnen blijven waar ze zijn. Daarnaast viel het ons op hoe goed de honden, die wel opgenomen moesten worden, verzorgd worden en hoe goed ze in balans zijn, vriendelijk en vrolijk. Zowel in het asiel als buiten met de wandelingen die we met alle honden hebben gedaan.

Volg ARK op facebook

Saving one dog

will not change the world,

but surely for that one dog,

the world will change forever

Say NO 2 Yulin!

Onze volledige aandacht gaat in de week van 27 mei t/m 2 juni 2018 naar dit onderwerp.

Ver weg in Azië, ver weg van ons vaak hectische bestaan en ver van het bewustzijn van velen onder ons, gebeuren zaken waarvoor men soms zijn hoofd in het zand drukt of misschien wel liever over zwijgt en doet alsof het er niet is…

Eens per jaar vindt hier een groot jaarlijks festival plaats…YULIN… Tienduizenden!!! honden (en ook katten) worden gedood en opgegeten.

Uiteraard respecteren wij iedere cultuur met haar eigen idealen en eigenzinnige, in onze ogen misschien ietwat vreemde, rituelen. Notabene verschanst ons eigen vleesetend Nederland zich aan de voor India heilige koe en wordt in Zuid Amerika ons lieve huisdiertje de cavia gezien als delicatesse.

Echter wat er gebeurd in Azië binnen deze massale hondenvleesindustrie gaat werkelijk alle boeken ten buiten. Honden worden gemarteld, pootjes worden vakkundig afgehakt, levend gevild en ondersteboven opgehangen of al krijsend in een wok gegooid met borrelend kokend water. En maakt dit teveel geluid… dan wordt de bek afgebonden met ijzerdraad of een aantal tie rips.

Waarom?!… Omdat men ervan overtuigd is dat door het stresshormoon wat wordt aangemaakt tijdens deze lugubere martelingen het vlees een stuk beter smaakt…

Stel je even voor…. Dat je jouw lieverd van de één op de andere dag verdwijnt. Gewoonweg onvindbaar. Ja, zelfs eigen huisdieren worden gestolen uit de tuinen door malafide handelaren met als afloop…in de hoofdrol staan tijdens het volksfeest Yulin.

Marc Ching met zijn Animal Hope and Wellness Foundation zet zich in tegen deze onhumane praktijken. En soms met gevaar voor eigen leven. Viervoeters worden gered, behandeld en er wordt gezocht naar een betrouwbare forever gouden mand. Maar ook worden slachthuizen opgekocht en wordt er gezocht naar een economisch alternatief voor de locatie bevolking als nieuwe bron van inkomsten waarbij de rechten van het dier niet in het geding komen.

Good4Dogs staat volledig achter deze filosofie van de Animal Hope and Wellness Foundation van Marc Ching en zet zich in voor dierenrechten en vecht tegen de vreselijke praktijken waarvan er nog te weinig mensen weet van hebben in onze Europese wereld. Jaarlijks organiseert Angelique Renard van Simba’s Adventures Dogwalks jaarlijks een benefietwandeling ten bate van de Animal Hope and Wellness Foundation.

Om deze gedachten om te zetten in een daadwerkelijke actie, slaan Angelique en ik onze handen ineen. Simba’s en Good4Dogs organiseren de week van ‘SAY NO 2 YULIN’, met de aftrap, de benefietwandeling op 27 mei 2018

Laat zien dat ook JIJ een diervriendelijk leven belangrijk vindt en dat deze walgelijke praktijken moeten stoppen.

Wandel mee, winkel mee of doneer mee en…Say NO 2 Yulin!