Loading...
Farm Food 2018-02-24T13:21:58+00:00

Natuurlijke voeding voor élke hond en élke levensfase.

Een Nederlands merk sinds 1982. Hoogwaardige voeding en geschikt voor iedere hond, ongeacht leeftijd of prestaties. Het is geheel natuurlijk en bevat geen chemische hulpstoffen zoals antioxidanten, conserveringsmiddelen,  bindmiddelen of kleur-, geur- en smaakstoffen.
Assortiment: geperste brokken – vers vlees – gestoomd vlees – kluiven – rawhides – trainers – snacks.

Klik HIER voor het gehele Farm Food aanbod.

Farm Food geperste brokken

Farm Food HE wordt koudgeperst en niet geëxtrudeerd. Dit zorgt ervoor dat de ingrediënten niet worden aangetast of verloren gaan, iets wat bij normaal voer dat geëxtrudeerd wordt vaak wel voorkomt. Het verschil tussen persen en extruderen zit in de temperatuur. Bij persen wordt de voeding met behulp van een lagere productietemperatuur geproduceerd, terwijl dit bij extruderen een hogere temperatuur is. De constante samenstelling, de hoge zuiverheidsgraad van de ingrediënten en de lage productie temperatuur van Farm Food HE zorgen ervoor dat de stofwisseling van de hond zo min mogelijk wordt belast. Dit draagt bij aan een goede gezondheid van jouw hond en is bijvoorbeeld terug te zien aan de huid/ vacht en ontlasting.

Klik HIER voor het gehele Farm Food aanbod.

Farm Food Fresh Menu

Zacht Gestoomd Vers Vlees. Verkrijgbaar in de varianten Rundvlees en Hart&Pens.

  • Heerlijke, complete vers-vlees-maaltijd, ook voor de lastige eter
  • Hoog energiegehalte, dus weinig nodig
  • Vitaminen + mineralen + meer dan 99% dierlijke eiwitt en en andere benodigde voedingsstoffen.
  • Prebiotica: ondersteunt een optimale darmwerking en een gezonde darmfl ora
  • meer dan 60% pens, hart en rundvlees
  • puur natuur: geen chemische geur, kleur- of smaakstoffen of conserveringsmiddelen en anti oxidanten
  • geen vriezer nodig om te bewaren
  • ideaal voor op vakantie of een dagje weg
  • ideaal om te mengen met Farm Food HE geperste brokken

Vers vlees combineren met brokken?

Er wordt wel eens gezegd dat brokken niet gemengd kunnen worden met vers vlees (kvv). Dit komt omdat vers vlees en de meeste (geëxtrudeerde) brokken anders worden verteerd. Bij combinatie kan het mogelijk misselijkheid of braken veroorzaken,  zeker als het om een dier gaat met een gevoelig verteringssysteem. Het beste kun je een dag of enkele dagen vers geven en dan weer enkele dagen (geperste) brok, of er in ieder geval 8 uur tussen laten. Bij sommige honden geeft het geen problemen om te mengen.

Omdat de koudgeperste brokken en vers vlees een gelijkwaardige werking in de maag hebben kunnen deze wél makkelijker gemengd of gecombineerd worden. Geperste brokken kunnen gecombineerd worden met Farm Food Fresh (diepvries vers vlees ) en Farm Food Fresh Menu (gestoomd vers vlees). Op deze manier vind je een totaalconcept binnen 1 merk.

Farm Food adviseert naast elke droogvoeding (dus óók Farm Food HE) zogenaamde ‘versvleesdagen’ in te lassen, oftewel een regelmatige “onderhoudsbeurt” met vers vlees, op basis van vuile groene pens. Dit is noodzakelijk voor de instandhouding van een gezonde darmflora. Versvlees op basis van vuile groene pens bevat namelijk veel natuurlijke probiotica.

In plaats van de “versvleesdagen” kun je ook, voor het gewenste effect, een combinatie maken van ochtend-avond voer. Of doordeweeks en weekend.

En tijdens een paar dagen weg of vakantie zijn brokken in combinatie met de Farm Food Fresh Menu (gestoomd vers vlees) weer ideaal. Kortom: kijk wat voor jouw ritme en voor jouw honden een goede combinatie is!