Loading...
Good4Dogs Shampoo 2018-02-24T13:29:17+00:00

NATUURLIJK – EERLIJK – GEZOND

Met aanschaf van deze shampoo geef je bij iedere wasbeurt van jouw hond een andere hond ook een kans op een nieuw en schoon leven!

Verkrijgbaar in 300ml, een 20ml reisflacon voor op vakantie en een 10ml mini flacon om te proberen.

SOON! Wil je een bericht zodra de shampoo er is? Klik HIER.

Good4Dogs Pure Shampoo

  • 100% natuurlijke oorsprong
  • Aloe Vera, Tea Tree, Patchouli
  • Vrij van onnodige toevoegingen zoals parfum, SLES en PEG
  • Geschikt voor alle huid- en vachttypen

De Good4Dogs Pure Shampoo is een zeer zachte hondenshampoo, geschikt voor alle huidtypen en vachttypen. De shampoo is vrij van onnodige toevoegingen zoals parfum, SLES en PEG. De Pure4Dogs Shampoo bevat Aloe Vera, Patchouli olie en Tea Tree olie. Ondersteunend bevat het Jeneverbesolie en dennenolie.

Aloe Vera, Tea Tree, Patchouli

ALOE VERA, TEA TREE en PATCHOULI hebben een positieve invloed op het herstel van een geïrriteerde huid. Een uitgedroogde of beschadigde huid wordt verzacht en gehydrateerd. Deze planten staan bekend om de anti-bacteriële, anti-schimmel, anti-virale en ontstekingsremmende eigenschappen. Het helpt tegen bacteriën, schimmels, luis, vlooien, jeuk en huidproblemen. Het reguleert de talgproductie en revitaliseert de huid. Na gebruik is de vacht, schoon en fris en glanst weer prachtig.

Good4Dogs Pure Shampoo is onderdeel van Piura Skincare, ons eigen cosmeticalabel, ontwikkeld in eigen beheer en geproduceerd in Nederland. Een shampoo is daarom ook het 1e en blijvende product in ons assortiment waarmee we hulpeloze honden ondersteunen.

Kenmerken Good4Dogs Pure Shampoo & Piura Skincare

– Gebalanceerde natuurcosmetica: balans tussen natuurlijk en huidvriendelijk
– Vrij van parabenen, minerale oliën, overbodige kleur-, geur- en vulstoffen
– Alle werkzame stoffen zijn 100% natuurlijk en plantaardig
– In ieder product is ieder ingrediënt met zorg gekozen
– Ecocert gecertificeerde conservering
– Geen overbodige verpakkingen
– Dierproefvrij
– Vegetarisch

Ontdek Piura Skincare

Waarom wassen?

Hoewel een gezonde hond de vacht goed verzorgt, kan het geen kwaad om deze verzorging te ondersteunen met een speciale hondenshampoo, zoals de Good4Dogs Pure Shampoo. Soms kan het juist nodig zijn je hond te wassen, bijvoorbeeld als je hond in iets smerigs zoals poep, rotte vis, een dood dier of in de modder heeft liggen rollen. Of in een smerige sloot is beland. Het is dan niet onbedenkelijk dat je je hond graag even in bad wil doen. Maar hoe zit dat met al die verhalen over het wel of niet wassen van uw hond?

Honden wassen wel of niet?
Vaak wordt beweerd dat een hond niet gewassen hoeft te worden. Dit is niet waar, want elk soort hond wordt vuil. Zand, stof, oude huidschilfers, uitlaatgassen, etc. hechten zich aan vacht en huid en zorgen ervoor dat de vacht van uw hond vies ruikt en er niet mooi uitziet. Zeker in natte perioden en wanneer je veel met je hond buiten bent. Dan is het fijn als de hond binnen niet vies is of ruikt. Daarbij kan een vervuilde huid ook nog eens oorzaak zijn van jeuk en/of huiduitslag. bij honden met huidproblemen kan het dan juist noodzakelijk zijn standaard frequenter te wassen. Niet alleen verwijdert een goede shampoo de vieze geurtjes die in de vacht kunnen gaan zitten, ook kunnen vlooien en huidproblemen ermee aangepakt worden.

Is wassen slecht voor de huid?
Ook wordt vaak beweerd dat het wassen van je hond slecht voor zijn vacht/huid zou zijn. Dit is ook zo als je te frequent wast en niet de juiste producten gebruikt. De shampoo die wij mensen gebruiken is schadelijk voor de hond. Het is belangrijk om een speciale shampoo te kopen die is gemaakt voor honden, die afgestemd is op de pH-waarde van de huid van de hond. Mensenshampoo (ook – en juist! – babyshampoo) heeft een sterk ontvettende werking wat de natuurlijke vetlaag, die de huid van je hond beschermt, afbreekt. Ook worden er in mensenshampoo ingrediënten gebruikt die niet geschikt zijn om op een hondenhuid toe te passen. Wanneer je altijd een goede hondenshampoo gebruikt, heeft je hond alleen maar voordeel bij een lekkere wasbeurt.

Shampoo wordt gebruikt om het vuil uit de vacht te verwijderen, een goede geur te geven en te verzorgen. Het vuil wordt door de zepen (door de oppervlaktespanning te verlagen) van de haren losgeweekt, komt in suspensie en vloeit door het spoelen weg. Een goede shampoo onderscheidt zich van een goedkopere door het gebruik van verschillende zepen, waardoor de zuurgraad (pH= 7-7,5) hoog is en de vacht niet teveel uitdroogt. Dit is meteen de reden waarom we een gewone shampoo, bestemd voor mensen, beter niet gebruiken. De pH-waarde of zuurgraad van een hondenhuid is heel anders dan die van de huid van een mens, waardoor een gewone shampoo niet geschikt is voor de hond. Weet immers ook dat de shampoomakers er rekening meer houden dat een mens zijn ogen sluit, omdat de shampoo prikkelt. Een hond daarentegen heeft die reflex niet en doet dit pas als het te laat is……

Hanteer wel altijd:
– was je hond niet te vaak
– spoel de shampoo altijd heel goed uit

 

Tips om je hond te wassen

Niet alle honden vinden het leuk om gewassen te worden. Probeer dit zo rustig mogelijk te laten verlopen.

Leg het volgend binnen handbereik klaar:

  • Good4Dogs Pure Shampoo
  • Badmat
  • Handdoeken
  • Föhn
  • Borstelmateriaal
  • evt. beloningssnoepjes (Farm Food Trainers)

Voordat je begint laat je de hond goed uit, zodat hij zich om die reden niet ongemakkelijk hoeft te voelen.

Borstel je hond eerst voordat je gaat wassen. Langharige vachten dienen voor het wassen ontklit te zijn. Klitten houden vuil vast en er gaat shampoo in zitten die er maar moeilijk uit te spoelen is.

Zorg ervoor dat de hond niet kan uitglijden. Leg een badmatje in de douche of bad. Dit beschermt naast het uitglijden ook tegen krassen in je bad van de nagels van je hond.

Tip: is je hond nog niet gewend om gewassen te worden of vind hij het niet fijn? Doe je hond dan een lijntje om, zodat je hem kunt vasthouden indien hij ervan door wilt gaan. Op een natte hond heb je geen grip.

Zet je hond in de douche/bad en maak de vacht eerst door en door nat met lauwwarm water. Test de watertemperatuur eerst zelf voordat je de douchekop op je hond zet. Het water moet lauw zijn, niet te warm en niet te koud. Ook als je het in de tuin doet en de buitentemperatuur erg hoog is. Wanneer je hond nat is daalt zijn lichaamstemperatuur. Koud waswater verergert dit alleen maar met het risico op onderkoeling. Zet de douchestraal niet te hard. De meeste honden vinden dit zeer onprettig. Let erop dat je geen water in de oren (en ogen) spuit, eventueel kun je een dot watten in de oren doen, zodat er geen water in loopt.

Je kunt nu de shampoo aanbrengen en deze licht inmasserend verdelen over de vacht. Probeer hierbij ook te voorkomen dat er in oren en/of ogen terechtkomt.
Voeg een beetje water toe, dan merk je dat je het beter kunt verdelen en geen extra shampoo nodig hebt. Wanneer je de vacht in zijn geheel ingesopt hebt (na 2-3 minuten), spoel je deze er meteen weer uit. Het grootste vuil is nu verdwenen.

Breng eventueel voor de tweede maal shampoo aan en masseer deze weer goed in. Op deze manier komen de werkzame stoffen van de shampoo het beste tot zijn recht. Zeker bij een dichte (onder-)vacht, veel vuil of wanneer de vorige wasbeurt lang geleden was.

Spoel na de inwerktijd de shampoo goed uit. Let er op dat er geen shampooresten achterblijven, aangezien deze soms voor huidirritatie kunnen zorgen. Wrijf of knijp zoveel mogelijk water uit de vacht.

Nu kun je de vacht met een handdoek drogen. Maak tijdens het afdrogen niet teveel draaiende bewegingen aangezien je op die manier de vacht in elkaar draait.

Vooral bij koud weer, oude honden en bij langharige honden is het belangrijk dat je de hond droog föhnt. Wanneer je hond een langharige vacht heeft, moet je de vacht tijdens het föhnen borstelen en kammen. Zo voorkom je dat er meteen weer klitten gevormd worden. Een goede borstel-, was- en föhnbeurt kan je hond sneller door zijn ruiperiode helpen, zodat je niet wekenlang bossen haar in huis vindt en intensief hoeft te borstelen. Gebruik de föhn nooit op een warme, maar op de koudere stand, om huidgevoeligheden en een droge huid te voorkomen.

Heb je vragen over het wassen van je hond of de shampoo, neem dan vrijblijvend contact op.