Loading...
Good4Dogs Pure Products 2018-02-23T13:18:26+00:00
NATUURLIJK – EERLIJK – GEZOND

Natuurlijke producten voor hond, mens en huis.

Pure Products is onderdeel van Piura Skincare, ons eigen cosmeticalabel, ontwikkeld in eigen beheer en geproduceerd in Nederland. Met deze producten steunen we direct honden die onze hulp nodig hebben.

Assortiment: 100% natuurlijke shampoo, tea tree olie, geuroliën.


Pure Tea Tree Oil

De geneeskrachtige werking van Tea Tree Olie

Duizenden jaren geleden werd de geneeskrachtige werking van Tea Tree ontdekt door de Bundjalung aboriginals uit Australië. Onder deze aboriginals bevonden zich spirituele dokters. Zij konden door middel van magie, kennis en medicijnen ziektes en kwaaltjes genezen. Niet voor niets dat Tea Tree al generaties lang gebruikt wordt door de oorspronkelijke bewoners van Australië in de vorm van dampbaden bij verkoudheden, griep en koorts.

Toen de Europeanen Australië voor het eerst ontdekten zagen zij hoe de aboriginals Tea Tree gebruikten om wonden sneller te laten genezen. Pas in 1923 ontdekte de Australische chemicus Arthur Penfold dat Tea Tree een antiseptische werking heeft die tot 12 keer sterker is dan fenol, wat in die tijd als desinfectant werd gebruikt. Tea Tree werd daarom tijdens de 2e Wereldoorlog een vast onderdeel in de EHBO kits en werd veel gebruikt bij gewonde soldaten om wonden te verzorgen. De olie heeft namelijk een zeer brede antibacteriële, schimmeldodende en antivirale werking.

Maar wist je dat Tea Tree ook veel bij (huis-)dieren gebruikt wordt?
Zoals tegen luizen, vlooien en teken, alsmede voor het schoonmaken van het huis, vloer, tapijt, mand etc.

Gebruik:

Bij gebruik puur op de huid, is slechts 1 druppel voldoende, en eerst op een klein huiddeel testen. Sommige mensen en dieren kunnen overgevoelig reageren op de pure olie. Bij gevoeligheden kun je het verdund aanbrengen, bijvoorbeeld in een verstuiver/plantenspuit met water, vervolgens licht over de vacht sprayen (tussen de haren). Niet gebruiken bij katten!

  • 100% natuurlijk
  • Ontsmettend en ontstekingsremmend
  • Wondverzorging
  • Antibacterieel, schimmeldodend en antiviraal
  • Schoonmaakmiddel voor huis, vloer, tapijt, mand, was

Lees hier de 25 algemene tips voor het gebruik van Tea Tree Oil

Pure Geuroliën

  • 100% natuurzuiver|
  • Frisse geurolie voor in een geurbrander
  • Onmisbaar in het verkoudheidsseizoen
  • Gaat nare geurtjes in huis tegen

Een mix van pure etherische oliën voor in een geurbrander om iedere ruimte in huis te verfrissen en een fijne sfeer te creëren.
Ideaal in natte perioden om hondengeurtjes of andere ongewenste geurtjes in huis of toilet te verdoezelen. Denk ook aan kookgeuren of door roken. Of gewoon lekker!

Geurvarianten:
– Autumn Freshness (Eucayptus, Den, Munt)
– Hello Spring (Sinaasappel, Gember)

 Gebruik:

Doe een paar druppels door het water in een geurbrander. Zorg dat de brander niet zonder water komt te staan en droog kookt!