Natuurzuivere producten voor hond (en… jawel kat!)
Een Nederlands merk sinds 1989. Complete natuurvoeding met natuurkruiden, met als grondslag ‘respect voor dier, mens en milieu’.

Assortiment: geperste brokken – geëxtrudeerde (krokante) brokken – houdbare (gestoomde) vleesvoeding – kauwkluiven –  snacks – vetten – supplementen – tabletten – natuurkruiden.

Voor vragen & advies >>>

Voor een probeerpakket*, puppy- en/of kittenpakket >>>
(voer bij het vragenformulier bij ‘uw dierenspeciaalzaak’ Good4Dogs in)

Biofood geperste brokken

De BIOFOOD geperste voeding heeft een lage bereidingstemperatuur, waardoor voedingsstoffen beter bewaard blijven. Nederlandse topkwaliteit, met natuurlijke hoogwaardige en streng geselecteerde dierlijke- en plantaardige grondstoffen, hoge verteerbaarheid, zeer goede acceptatie, met gebruik van puur vlees/vis-zalmolie-kruiden als basis, geconcentreerd en hierdoor voordelig in gebruik. Lagere maagbelasting, een deel van assortiment tarwe- en glutenvrij, ideaal voor moeilijke eters, ook geschikt voor drachtige en actieve honden, ondersteund huid, vacht, gebit en vertering en geschikt voor alle hondenrassen.

 

Klik HIER voor het gehele Biofood aanbod.

Biofood geëxtrudeerde brokken

Biofood geëxtrudeerde (krokante) voeding is een smaakvolle krokante brok. Nederlandse topkwaliteit, met natuurlijke hoogwaardige en streng geselecteerde dierlijke- en plantaardige grondstoffen, hoge acceptatie en verteerbaarheid. Veel honden- en kattenvoer, ongeacht het merk wordt verhit tussen de 90 en 100 graden Celcius. Door deze verhitting verdwijnen vaak essentiële vetzuren. Biofood geëxtrudeerde honden- en kattenvoeding bevat, door een speciaal ontwikkelde na-coating die na verhitting plaats vindt, alle essentiële oliën en omega vetten.  Met gebruik van puur vlees/vis-zalmolie-kruiden als basis, tarwevrij*, ondersteunt huid, vacht, gebit en vertering, met smaakvolle en gezonde vet-nacoating en geschikt voor alle middel en grote hondenrassen.

Diner

BIOFOOD Diner. Nederlandse topkwaliteit. Hoogwaardige natuurlijke grondstoffen. Volledige licht verteerbare geëxtrudeerde hondenvoeding voor volwassen honden. 53% rund, kip, wild zwijn en rijst. Met gezonde groente, zalmolie en kruiden. Hoge acceptatie en verteerbaarheid. Rijk aan Omega 3 & 6 vetzuren. Diner kan de voorkeur hebben als een hond niet van brokken houdt, niet goed kan kauwen, slecht eet (“moeilijke eters”), dunne ontlasting heeft of vezelrijk voer moet hebben (bijv. overgewicht > snel vol gevoel.) Optimale voeding die zorgt voor een betere vertering, ontlasting en een goede conditie van uw hond. Zonder chemische toevoegingen. Voor alle hondenrassen. Bereiding: Warm water aan het voer toevoegen. Vervolgens dient diner te wellen waarna uw hond een gezonde en lekkere (“warme”) maaltijd heeft.

Geperst Adult

BIOFOOD geperst adult. Nederlandse topkwaliteit. Hoogwaardige natuurlijke grondstoffen. Volledige geperste hondenvoeding voor volwassen honden. 56% rund, kip, wild zwijn, vis en rijst. Met zalmolie en natuurkruiden. Rijk aan Omega 3 & 6 vetzuren. Hoge acceptatie en verteerbarheid. Lage maagbelasting en verhitting van de brok. Ideaal voor kieskeurige en moeilijke eters. Zonder chemische toevoegingen. Optimale voeding die zorgt voor een betere vertering, ontlasting en een goede conditie van uw hond. Voor alle hondenrassen.

Lamb & Rice (krokant)

BIOFOOD lamb & rice. Nederlandse topkwaliteit. Met hoogwaardige natuurlijke grondstoffen. Volledige licht verteerbare hondenvoeding voor volwassen honden. 60% lam, zalm en rijst. Met schapenvet, essentiële omega 3 en 6 verzuren en kruiden. Tarwevrij. Hoge acceptatie en verteerbaarheid. Voor voedingsgevoelige en/of kieskeurige honden en moeilijke eters. Lijnzaad kan een verzachtende werking hebben bij allergieën. De toegevoegde echinacea kruiden ondersteunen het afweersysteem. Zonder chemische toevoegingen. Optimale voeding die zorgt voor een betere vertering, ontlasting en een goede conditie van uw hond. Voor alle hondenrassen.

Senior (krokant)

BIOFOOD Senior is een volledige licht verteerbare, natuurlijke en zeer smaakvolle hondenvoeding speciaal ontwikkeld voor de oudere hond. 47% rund, gevogelte, wild zwijn en rijst. Met zalmolie, glucosamine, chondroïtine en echinacea kruiden. Hoge acceptatie en verteerbaarheid. Gereduceerd energie-, eiwit-, vet- en mineralengehalte. Ondersteunt mobiliteit en gewrichten. Vitamine E en selenium, een antioxidantcomplex, beschermt tegen celveroudering. Zonder chemische toevoegingen. Optimale voeding die zorgt voor een betere vertering, ontlasting en een goede conditie van uw hond. Voor alle hondenrassen.

Giant (krokant)

VERNIEUWD – BIOFOOD GIANT is een volledige licht verteerbare, natuurlijke en zeer smaakvolle hondenvoeding voor grote rassen en honden met schrokgedrag. Hoge acceptatie en verteerbaarheid. Bereid met rund, kip en rijst. Ondersteund mobiliteit en gewrichten. Met zalmolie en souplesse mix (glucosamine, chondroïtine en kruiden). Inuline FOS (prebiotica) stimuleert de darmflora en ondersteunt hiermee de gezondheid. Zalmolie met essentiële omega 3 vetzuren ondersteund huid, vacht, gewrichtsfunctie, vitaliteit en de natuurlijke weerstand. Optimale voeding die zorgt voor een betere vertering, ontlasting en een goede conditie van uw hond. Voor alle grote hondenrassen en honden met schrokgedrag.

 • Veel vlees en vis
 • Hoge acceptatie
 • Graan-/tarwevrij
 • Weinig ontlasting
Small Breed

NIEUW – BIOFOOD mini – small breed is een smaakvolle geëxtrudeerde krokante brok speciaal ontwikkelt voor kleine hondenrassen. Nederlandse topkwaliteit, met natuurlijke hoogwaardige en streng geselecteerde dierlijke- en plantaardige grondstoffen, hoge acceptatie en verteerbaarheid en lage bereidingstemperatuur waardoor voedingstoffen beter bewaard blijven. Optimale brokgrootte, -vorm en -structuur. Met gebruik van puur gedroogde en verse vlees/vis, zalmolie en prebiotica als basis, graan- en/of tarwevrij*, ondersteunt huid, vacht, gebit en vertering, met smaakvolle en gezonde vet-nacoating en geschikt voor alle kleine hondenrassen.

BIOFOOD sensitive mini

Een hoogwaardige volledige natuurlijke smaakvolle graanvrije hondenvoeding voor voedingsgevoelige en/of kieskeurige honden van kleine rassen. 65% zalm, erwten, groenten en fruit. Met verse zalm, zalmolie en kruiden. Graan- en glutenvrij. Hoge acceptatie en licht verteerbaar. Verse en gedroogde zalm als gezonde dierlijke eiwitbron. Hypoallergeen. Ideaal voor moeilijke eters, voedingsgevoelige honden evenals bij intoleranties. Ondersteunt huid en vacht, gebit en een gevoelige spijsvertering. Zeer geschikt voor kieskeurige honden of moeilijke eters. Inuline FOS (prebiotica) stimuleert de darmflora en ondersteunt hiermee de gezondheid. Beperkt geur en volume van de ontlasting. Gezonde voeding die zorgt voor een optimale vertering, ontlasting en een goede conditie van uw hond.

BIOFOOD adult mini

Een volledige licht verteerbare, natuurlijke en zeer smaakvolle graanvrije hondenvoeding voor volwassen honden van kleine rassen. 65% kip, zoete aardappel, groenten en fruit. Met verse kip, zalmolie, kruiden en glucosamine en chondroïtine. Graan- en glutenvrij. Optimale brokgrootte, -vorm en -structuur. Hoge acceptatie en verteerbaarheid. Ondersteunt huid en vacht, afweer, gewrichten en gebit. Inuline FOS (prebiotica) stimuleert de darmflora en ondersteunt hiermee de gezondheid. Gezonde voeding die zorgt voor een optimale vertering, ontlasting en een goede conditie van uw hond. Beperkt geur en volume van de ontlasting

BIOFOOD puppy mini

Een hoogwaardige, volledige, natuurlijke hondenvoeding voor puppy’s en jonge honden van kleine rassen. 65% kalkoen, vis, kip en rijst. Met prebiotica FOS (inuline) en zalmolie met omega 3 en 6 vetzuren. Tarwe- en glutenvrij. Hoge acceptatie en verteerbaarheid. Optimale brokgrootte, -vorm en -structuur. Ondersteunt groei, ontwikkeling, huid en vacht, afweer, gewrichten en gebit. Inuline FOS (prebiotica) stimuleert de darmflora en ondersteunt hiermee de gezondheid. Voorziet in een verhoogde energiebehoefte. Ook geschikt voor drachtige en/of zogende honden van kleine rassen. Gezonde voeding die zorgt voor een optimale vertering, ontlasting en een goede conditie van uw hond.

BIOFOOD control mini

Hoogwaardige volledige natuurlijke smaakvolle hondenvoeding voor volwassen honden van kleine rassen, ter ondersteuning van urinewegen (blaasgruis / stenen / struviet) en bij overgewicht (bijv. sterilisatie). 65% kip, rund, zalm, rijst en erwten. Met prebiotica FOS (inuline) en zalmolie. Tarwevrij. Optimale brokgrootte, -vorm en -structuur. Beperkt caloriegehalte en een aangepaste verhouding mineralen. Helpt de pH van de urine te regelen en kan helpen bij het verminderen van struvietsteenvorming. Ondersteunt de urinewegen, huid en vacht, gebit en helpt het gewicht te behouden of te verminderen. Inuline FOS (prebiotica) stimuleert de darmflora en ondersteunt hiermee de gezondheid. Beperkt geur en volume van de ontlasting. Gezonde voeding die zorgt voor een optimale vertering, ontlasting en een goede conditie van uw hond.BIOFOOD adult mini is een volledige licht verteerbare, natuurlijke en zeer smaakvolle graanvrije hondenvoeding voor volwassen honden van kleine rassen. 65% kip, zoete aardappel, groenten en fruit. Met verse kip, zalmolie, kruiden en glucosamine en chondroïtine. Graan- en glutenvrij. Optimale brokgrootte, -vorm en -structuur. Hoge acceptatie en verteerbaarheid. Ondersteunt huid en vacht, afweer, gewrichten en gebit. Inuline FOS (prebiotica) stimuleert de darmflora en ondersteunt hiermee de gezondheid. Gezonde voeding die zorgt voor een optimale vertering, ontlasting en een goede conditie van uw hond. Beperkt geur en volume van de ontlasting

BIOFOOD senior mini

Een hoogwaardige volledige natuurlijke smaakvolle hondenvoeding voor oudere honden van kleine rassen. 50% gevogelte en rijst. Met zalmolie, chondroïtine en glucosamine. Tarwevrij formule. Hoge acceptatie en verteerbaarheid. Optimale brokgrootte, -vorm en -structuur. Ondersteunt veroudering, vertering, mobiliteit, gewicht en huid en vacht. Inuline FOS (prebiotica) stimuleert de darmflora en ondersteunt hiermee de gezondheid. Met vitamine E en C, die bescherming kunnen bieden tegen celveroudering. Beperkt geur en volume van de ontlasting. Gezonde voeding die zorgt voor een optimale vertering, ontlasting en een goede conditie van uw hond.

Biofood Vleesvoeding

Natuurlijke, complete en houdbare vleesvoeding ontwikkeld voor iedere hond, waarbij gebruik gemaakt wordt van vers vlees, verse vis, schapenvetkanen, rijst en natuurkruiden. Glutenvrij en buiten de koelkast houdbaar. De perfecte variatie op het dagelijkse menu van uw hond. Maar ook uitermate geschikt voor vleesdagen, als traktatie, voor onderweg, smaakmaker, bij omschakeling naar ander voer of voor honden die slecht reageren op droogvoeding.

Verkrijgbaar in Lam, Zalm en Eend.
 • 7 worstjes van 90 gram
 • grote worst van 800 gram

Biofood Verzorging

VETTEN
Elke hond heeft een specifieke energiebehoefte welke gerelateerd is aan zijn natuurlijke energie. Vetten zijn de voornaamste bron van energie. Het vetmetabolisme van de hond gaat zeer efficiënt om met vet en zet vet om in energie. Daarnaast is vet ook een smaakmaker en belangrijk bij het transport van vitamine A, D, E en K in het lichaam. De BIOFOOD “koude” vetten als vloeibaar schapenvet, zalmolie en schapenvet zalm bonbons bevatten omega vetzuren 3, 6 en 9, die ondersteuning bieden aan huid, vacht, eetlust, vertering, voedselopname en gewrichten. Een gezonde toevoeging op de gangbare hondenvoeding.

Veel honden- en kattenvoer*, ongeacht het merk wordt verhit tussen de 90 en 100 graden Celcius. Door deze verhitting verdwijnen vaak essentiële vetzuren. Biofood schapenvet en zalmolie en de bonbons vormen de perfecte aanvulling op brokvoeding. * Biofood geëxtrudeerde honden- en kattenvoeding bevat, door een speciaal ontwikkelde na-coating die na verhitting plaats vindt, alle essentiële oliën en omega vetten.

TABLETTEN
Naast gisttabletten met knoflook tegen vlo en teek, die natuurlijk, veilig en effectief zijn, biedt BIOFOOD ook tabletten ter ondersteuning van het gebit en frisse adem, huid, vacht en stress. Deze bevatten naast vitaminen A, B(-complex), D en E ook hoogwaardige en gezonde aminozuren, mineralen, eiwitten en enzymen. Geschikt voor alle hondenrassen, van pup tot senior.

KAUWKLUIVEN
Een hond heeft van nature een grote knaag- en kauwbehoefte. De BIOFOOD rawhide kauwkluif is een smaakvolle en gezonde natuurlijke tandenborstel voor iedere hond.

AANVULLEND
Iedere hond is anders en heeft zo z’n specifieke behoeftes, eigenschappen en eventuele speciale voedingseisen. BIOFOOD’s aanvullende producten bieden de nodige (extra) ondersteuning voor uw hond.

SHOP
The CAT, a Dog’s best Friend.
Natuurlijk hebben we ook producten voor jouw katten en poezen!
BIOFOOD kat 3-mix

Is met grote zorg bereid met natuurlijk geselecteerde ingrediënten. BIOFOOD kat 3-mix bevat de optimale dagelijkse hoeveelheid eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen die bijdragen tot een goede gezondheid van uw kat. Met kip, rund en vis. BIOFOOD kat 3-mix voeding is verrijkt met taurine, echinacea kruiden en bevat gezonde omega 3 en 6 vetzuren. Voor volwassen katten.

 • Nederlands topkwaliteit.
 • hoogwaardige natuurlijke grondstoffen.
 • volledige krokante licht verteerbare kattenvoeding.
 • met o.a. kip, rund en vis, zalmolie, echinacea kruiden en taurine.
 • bevat geen kunstmatige toevoegingen.
 • voor alle volwassen kattenrassen.

In de voeding van BIOFOOD Diervoeding BV zijn alle vitamines en mineralen ruimschoots en in de juiste verhouding aanwezig. De BIOFOOD natuurkruiden die in vele BIOFOOD producten worden verwerkt, waaronder hondenvoeding, bevat gezonde vitaminen en mineralen. De BIOFOOD natuurkruiden zijn ook los verkrijgbaar.

Koolhydraten

Steeds vaker hoor en lees je diverse ‘verhalen’ over de verschillende koolhydraat bronnen in hondenvoeding en de “hond vs wolf”. Een paar dingen zijn dan handig om te weten.

Ten eerste: Tijdens de domesticatie heeft het verteringssysteem van de voorouders van de hond zich aangepast aan de vertering van zetmeel (o.a. aardappel, zoete aardappel, granen, erwten en zaden). Honden kunnen dus wel zetmeel verteren en wolven niet.

Ten tweede: Alle gebruikte zetmeel bronnen zijn van hoge kwaliteit en worden zeer goed verteerd. De gebruikte granen in BIOFOOD hondenvoeding worden ontsloten zodat de koolhydraten bereikbaar zijn voor verdere vertering in de darm van de hond.

Ten derde: Koolhydraten worden voor een groot gedeelte direct benut voor de winning van energie t.b.v. de handhaving van de lichaamstemperatuur en het uitvoeren van spieractiviteit. Daarvoor worden de koolhydraten intern ‘verbrand’. Daarnaast zijn koolhydraten noodzakelijk voor een optimale werking van de hersenen en put ook het hart het liefst zijn energie uit koolhydraten. Tenslotte kunnen de koolhydraten gedeeltelijk worden afgebroken en worden omgebouwd tot lichaamsvet (te veel is dus niet goed, maar dat geld voor vele dingen). Zelfs kunnen gedeeltelijk afgebroken koolhydraten dienen als basis voor de vorming van aminozuren, de bouwstenen van de eiwitten.

Ten vierde: Er bestaat niet zoiets als een ‘ideaal’ percentage koolhydraten in een hondenvoeding. Het hangt helemaal af van de hond. Sommige honden presteren goed op minder koolhydraten en anderen doen dat minder of slecht . Het hangt af van de individuele hond. Uiteindelijk gaat het om uw hond – en uw observatievaardigheden – om te bepalen wat ‘te veel’ en ‘te weinig’ koolhydraten in zijn dieet vormt. Verschillende honden verteren granen en vezels op verschillende manieren. Sommige honden hebben een uitstekende ontlastingskwaliteit wanneer er (voldoende) granen en/of vezels in het dieet (voeding) aanwezig zijn, en anderen hebben dat weer minder of niet.

Kortom, er bestaat geen voeding die geschikt is voor iedere hond.

Soorten voeding

Over het algemeen zijn brokken geëxtrudeerd (krokant) of geperst. Er is geen stelregel te noemen wanneer een hond een geperste of geëxtrudeerde brok zou moeten eten. Iedere hond is anders, en welk type brokvoeding het beste is hangt van je hond af. Wel wordt afgeraden om geperste en geëxtrudeerde brokken te mengen. Brokken met verschillende bereidingsprocessen worden op verschillende manier door de hondenmaag verteerd. Mengen kan hierdoor tot last van de maag leiden. Klik hier voor meer informatie over het omschakelen van brokvoeding van krokant naar krokant of van geperst naar geperst, of van krokant naar geperst (of andersom). Tip: Vleesvoeding kan bij de “omschakeling” ook uitkomst bieden. Hierbij geeft u uw hond 3-5 dagen BIOFOOD vleesvoeding en schakel dan over op BIOFOOD droogvoer. Klik hier voor meer informatie.

BIOFOOD biedt de volgende natuurlijke en complete hondenvoeding:

Geëxtrudeerd: complete geëxtrudeerde voeding is licht verteerbaar, lekker krokant (harder), gebitsondersteunend en bevat een speciale (vet)nacoating die later wordt toegevoegd (geen hittebelasting). “Krokant” is vaak de andere benaming voor geëxtrudeerd. De grootte en vorm van de brok bevordert de opname en het kauwen. We maken gebruik van een lagere bereidingstemperatuur, vergeleken met andere geextrudeerde brokvoeding merken. Hierdoor is de brok smaakvoller en blijven de grondstoffen beter bewaard. Geschikt voor schrokkers (zie Giant) en honden met tandplak.

Geperst: complete geperste voeding wordt “geperst” en op een lage temperatuur verhit (ca 70 graden), hierdoor blijven de voedingsstoffen als oliën, vetten, vitaminen en mineralen beter bewaard. De geperste brok valt makkelijk uiteen in de maag. Door de hoge dichtheid van de geperste brok is het volume van de dagelijkse portie voeding veelal minder ten opzichte van een krokante brok. Lage maagbelasting.

Diner: complete vezelrijke diner voeding kan de voorkeur hebben als een hond niet van brokken houdt, niet goed kan kauwen, slecht eet, dunne ontlasting heeft of vezelrijk voer moet hebben. Men dient warm water aan het voer toe te voegen. Vervolgens dient diner te wellen en af te koelen tot lauw/warme maatlijd. Let wel op een goede gebitsverzorging. Tip: Ook geperst kunt u warm water aan toevoegen, laten wellen en als warme/lauwe maaltijd aanbieden aan moeilijke eters.

Vleesvoeding: complete en houdbare vleesvoeding op basis van vers vlees, vis, rijst, schapenvetkanen en kruiden. Een volledige hondenvoeding die ook uitermate geschikt is voor vleesdagen, als traktatie, voor onderweg, smaakmaker, bij omschakeling naar ander voer of voor honden die slecht reageren op droogvoeding. Verkrijgbaar in de varianten lam, zalm en eend.

Belangrijk!

Het is een trend. Honden en kattenbaasjes geven hun dier soms (te) veel vlees, of het nu om brokvoeding gaat met te veel vlees en eiwit of dat het om verse kipfilet of ander vers spiervlees gaat. Meer vlees is niet persé gezonder voor honden. Honden zijn geen wolven: ze kunnen bijvoorbeeld wel zetmeel verteren, wat een wolf niet kan. Bovendien hebben ze een volledig ander leven. Toch zie je steeds meer merken en producten met soms meer dan 2 of 3 keer zoveel dierlijk eiwit dan aanbevolen. Diervoedingsdeskundigen Plantinga, Corbee, Overgaauw en Botter zijn dan ook niet of niet per definitie voorstander van de trend. Want een te hoog percentage dierlijk eiwit kan volgens hen leiden tot diverse kwalen zoals ouderdomsproblemen, groeiproblemen, te dunne ontlasting en eventueel nierfalen. Het verteringsstelsel krijgt bij te veel eiwitten te weinig tijd om de vele eiwitten te verteren wat bijv. dus diarree kan veroorzaken.

Daarnaast heeft de productie voor onnodig veel extra dierlijke eiwitten impact op het milieu. Er is namelijk veel energie, voeding en water voor nodig waardoor de beschikbaarheid van dierlijke eiwitten voor mensen ook nog eens onnodig onder druk kan komen te staan.

Glycemische index

De glycemische index (GI) is een maat om aan te geven hoe snel koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. Is de glycemische index relevant voor diervoeding voor hond en kat? Het antwoord is ‘mogelijk’, maar we hebben meer informatie nodig voordat het op de beschikbare honden- en kattenvoeding kan worden toegepast. Een honden- of katten voeding kan een ingrediënt bevatten dat bij mensen wordt geindexeerd vanwege een hoge of lage glycemische index, maar dat vertelt het hele verhaal niet als het gaat om de glycemische index van de volledige voeding. Daarnaast worden sommige gezondheidsvoordelen van een voeding voor hond of kat met een lage glycemisch index afgeleid van voedingsonderzoeken bij mensen terwijl deze niet onderzocht zijn bij honden en katten. Sommige gezondheidsclaims (o.a. chronische ziekte preventie) aangaande voedingen voor hond en kat met een lage GI index zijn afkomstig van onderzoek bij mensen en zijn niet gecontroleerd bij honden en katten. Echter, is er meer onderzoek nodig voordat bepaalde conclusies of claims kunnen worden vastgesteld en/of hetzelfde geldt voor huisdieren.

642 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag