Voordelen van de Zee

27 september 2019

Ik moet zeggen, het gaat goed met Kiya.
De zomer is voorbij en doordat we regelmatig naar het strand zijn gegaan is ze veel in het zeewater geweest, dat doet ook wonderen voor haar huid. Plus dat ik dan weer een keertje minder hoef te wassen. En onze eigen natuurlijke shampoo* reageert ze nog beter op dan de medicinale van de kliniek, waardoor ik al minder weerstand heb om haar zo regelmatig te wassen, want de winterperiode komt eraan, met mijten en te koud om in de zee te zwemmen.

Nieuwe Cocktail ARTUVETRIN  in juli gekocht voor de injecties Immunotherapie.
Rekening: € 242,39 (door verzekeraar vergoed: € 193,91). Eigen kosten € 48,48

Totale kosten tot nu: €2422,13 (door verzekeraar vergoed: €1530,71). Eigen kosten: € 891,42
Dit over een periode van bijna 2 jaar.

 

 

De Immunotherapie bij mensen is na een kuur klaar. Bij honden lost de allergie niet op, dat systeem gaat anders. Dus is dit een blijvend iets. Na het traject van onderzoeken en testen, volgde een traject van kijken hoe ze reageert op welke hoeveelheid om uiteindelijk de juiste dosering en behandeling te vinden. Inmiddels hebben we die aardig gevonden en is het hierna een kwestie van bijhouden en in de gaten houden. Controle is in die zin niet persé meer nodig als ze zo goed blijft gaan. Misschien af en toe een Apoquel tabletje, en verder blijven wassen en in de gaten houden.

Immunotherapie:
Met 1 flesje van 10ml doen we 9 maanden.
Als ik omreken zullen we met de immunotherapie uitkomen op €26,93 op maandbasis, waarbij onze verzekeraar al 21,55 vergoed, blijft voor ons 5,39 over.
De investering in die zin waard, aangezien ik daarvoor Apoquel en Cytojoint moest geven, wat uiteindelijk op langer termijn:
1. kostbaarder is (een Apoquel 16mg 20 tabletjes is al gauw 50 euro, waar we 1 maand mee deden)
2. belastender voor het lichaam (lever) is

Eindconclusie:
Is dit traject en alle kosten de moeite waard geweest? Ja, voor ons wel. En vooral voor Kiya.
Natuurlijk heeft het aardig wat gekost, ik durf niet te zeggen wat we hadden kunnen doen als we niet verzekerd waren voor haar.
Maar ik ben blij dat we dat waren, want op die manier kunnen we haar een zo onbezorgd en kriebel en pijnvrij leventje geven.
Met een opstart van zo’n 445 euro het 1e en het 2e jaar kunnen we nu vervolgen met nog geen tientje per maand om het te onderhouden, met daarbij de meest gezonde oplossing voor Kiya zelf. Eind van dit jaar zal ik nog eens een update geven. Nu zie ik dat het tijd is voor haar injectie. Ciao!

 

 

 

 

 


* Onze eigen Pure Shampoo van Good4Dogs. Natuurlijk, zonder nadelige toevoegingen, mét Aloe Vera, Tea Tree en Patchouli.
Deze shampoo is zacht voor de huid, heeft de juiste pH waarde, afgestemd op de huid van de hond, verzorgend en kalmerend bij gevoeligheden, helend op plekken en beperkt de groei van bacteriën enorm is bij onze Kiya maar gebleken.

 

292 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag